Jesteś tutaj
--------------------
Do przygotowania potrzebne nam będą
800 g ciecierzycy z puszki
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki świeżej natki pietruszki drobno posiekanej
1 łyżka mielonej kolędry
1 łyżka mielonego kminku
1-2 łyżki soli
świeży pieprz
3 łyżki maki
olej roślinny do smażenia
Mieszamy dokładnie masę, formujemy małe kuleczki. Smażymy z obu stron aż się zezłocą.
SMACZNEGO
Natalia
www.nataliasharmtours.com
Fajne.
Natalia, czemu sa 2 nazwy?
Moje Pstrykanie i nie tylko
zrobię
Jadłam naprawdę są super
wygląda trochę jak ciastka owsiane szkoda, że nigdy nie jadałm
Dzioby125 będąc w Sharmie zapraszam Cie na prawdziwe egipskie jedzonko
skosztujesz falafelów , shawermy , foula i sok z trzciny cukrowej
Natalia
www.nataliasharmtours.com
do Sharm meeeega chętnie wrócę, a jak jeszcze na taką wyżerkę to już lecę
kocham egiptowo
Kiedyś jamie oliver robił falafele - myślałem że to po prostu klopsy ty wytłumaczyłaś mi ze to kotlety z ciecierzycy dzięki zrobię bo on to jakoś fajowo owijał w coś wyglądało pysznie ale skorszystam z twojego przepisu