--------------------

Mój Madagaskar, czli wizyta u lemurów. XI 2025 rok

39 posts / 0 nowych
Ostatni wpis
Strony
iwusia3
Obrazek użytkownika iwusia3
Ostatnio: 7 godzin 48 minut temu
Mój Madagaskar, czli wizyta u lemurów. XI 2025 rok

25 listopada 2025 r.

Moja wycieczka zaczyna się jak zwykle z nerwami i przygodami. Mam bilet na TLK, ze względu na tzw. oszczędność. Tymczasem w Gdańsku przymroziło. Ubrana niezbyt ciepło stoję w - 5 % stopni, a pociągu nie ma... mija 15 minut, 30 minut, 45 minut i nie wiadomo co dalej... W panice lecę z walizą do kasy. Widząc strach w moich oczach dzielna kolejarka zmiłowała się i w ciagu kilku minut zrealizowała reklamację, w wyniku której miałam 4 minuty na powrot na peron, aby wsiąść do pendolino za 0 zł. Udało się. Potem wykończona nerwowo spędziłam większość podróży w Warsie pijąc kawę i gadając z sympatycznym gościem jeżdżącym z pomocą do Ukrainy. No to w drogę...

Na lotnisku szło prawie sprawnie , bo grupa Polaków z jednej firmy wepchała się przed nami bez kolejki, a było ich około 20 osób. Potem ta sama grupa nie oszczędzała na alkoholu i pół nocy upłynęło niezbyt ciekawie. Jeden człowiek zwrócił im uwagę i lepiej nie mówić jak zareagowali.*hunter*.

Lecimy samolotem włoskich linii lotniczych Neos, takim ichnim dreamlinerem. Nie chcę marudzić, ale jedzenie było fatalne, a obsługa bez uśmiechu, jakby pracowali z łaski. 

Iwona

Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 2 dni 2 godziny temu
admin

Nerwowo podróż się rozpoczęła, ale mam nadzieję,że już na wyspach nie będzie tego typu " atrakcji "

No trip no life

papuas
Obrazek użytkownika papuas
Ostatnio: 8 minut 35 sekund temu

miejsce nietuzinkowe czekam na cd

papuas

iwusia3

[quote=Nel]

Nerwowo podróż się rozpoczęła, ale mam nadzieję,że już na wyspach nie będzie tego typu " atrakcji "

[/Niestety byly ale to pożniej....Pleasantryquote]

Iwona

iwusia3

Po spotkaniu z pilotką Renią jedziemy busem do hotelu Vanilia. Przyjęto nas sympatycznie drinkiem i występem muzycznym.

Iwona

mabro
Obrazek użytkownika mabro
Ostatnio: 4 godziny 52 minuty temu

Iwusia, chętnie powspominam z Tobą wycieczkę na Madagaskar. Byłam tam dwukrotnie i mogłabym pojechać jeszcze raz Biggrin  Czekam więc na c.d.

iwusia3

Dzięki za słowa zachęty ...postaram sięBiggrin

Iwona

iwusia3

Oczywiście dzień spędzilismy zwiedzając hotel i okolice oraz leżąc na plaży. Było także spotkanie z pilotką, która jak się okazało była drugi raz na Madagaskarze. Zebrała kasę, czyli 180 euro oraz 24 euro na napiwki. Zaproponowała także w dniu wolnym rejs na Nosy Iranję za 90 euro. My nie wykupiłyśmy, bo miałyśmy inne plany. 

Wykończeni lotem i nieprzespaną nocą poszliśmy spać. 

Iwona

iwusia3

Rano pobudka i szybkie śniadanie, bo wyruszamy dzisiaj na zwiedzanie wyspy Nosy Be. 

Najpierw ruszamy do Lemuria Land, w którym można spotkać lemury, żółwie,węże, kameleony itp. Widać wszędzie biedę.

A ja widzę, że nie mogę robić pionowo zdjęć, bo wychodzą tutaj fatalnie.

Iwona

mabro
Obrazek użytkownika mabro
Ostatnio: 4 godziny 52 minuty temu

Fajny hotelik Wam się trafił. My w nim nie nocowaliśmy a szkoda Sad

Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 2 dni 2 godziny temu
admin

Tak, niestety bieda na Madagaskarze olbrzymia, nie sposób jej nie zobaczyć. To jeden z najbiedniejszych krajów świata.

No trip no life

Strony

Wyszukaj w trip4cheap