Pomysł na Rzym pojawił sie po ubiegłorocznej Barcelonie, przekonałam się że miasta to też moje klimaty . Jako że pojawiła się promocja na bilety do Rzymu w ramach promocji z okazji urodzin Wizzera , to bilety kupione.... w planach 7 dni w magicznym Rzymie . Rzym podobnie jak Barcelona jest miastem drogim, jednak ceny noclegów jeszcze wyższe , nocleg znaleziony dzięki Momi poprzez stronę z wynajmem apartamentów mamy rezydowac w w dzielnicy Trastevere . Wylot skoro świt w poniedziałkowy poranek z Pyrzowic do Rzymu na lotnisko Ciampino, dodatkowo zeby juz na miejscu się nie kręcić w poszukiwaniu biletów kupujemy dojazd do centrum Rzymu w okolicy dworca Termini cena za bilet w dwie strony 50 zł za osobe, niestety im blizej centrum tym więcej stoimy niż jedziemy, no cóż ...korki . Na stacji Termini przesiadamy się na pociąg którym dojeżdżamy do stacji Roma Trastavere i szukamy naszego lokum....
uliczka spokojna, cicha
I to na razie tyle dobrych wiadomości bo to co miało być luksusowym apartamentem z wyjsciem do ogrodu okazało sie apartamentem w piwnicy z okropnym fetorem wilgoci i stęchliżny..na zdjęciach na żywo wyglądało to nieżle, natomiast zapach a raczej smród był nie do przyjęcia
Nasi znajomi kategorycznie odmawiają zostania w swoim studio .... postanawiamy więc skontaktowac się z agencją i dojść do jakiegoś kompromisu...poki co jestem wkurzona i wysyłam W...do sklepu , oczywiście od razu znajduje sklep u Michasia z polskimi produktami i polskim Michałem
W oczekiwaniu na telefon z agencji wspomagam się żubrem c.d.n.
piyrszy

"Nadzieja to największe skur......two jakie wyszło z puszki Pandory"....
Hej Hapolku
ja też już czekam
Każdy ma swój kawałek świata, który go woła...
Pomysł na Rzym pojawił sie po ubiegłorocznej Barcelonie, przekonałam się że miasta to też moje klimaty . Jako że pojawiła się promocja na bilety do Rzymu w ramach promocji z okazji urodzin Wizzera , to bilety kupione.... w planach 7 dni w magicznym Rzymie
. Rzym podobnie jak Barcelona jest miastem drogim, jednak ceny noclegów jeszcze wyższe , nocleg znaleziony dzięki Momi poprzez stronę z wynajmem apartamentów mamy rezydowac w w dzielnicy Trastevere . Wylot skoro świt w poniedziałkowy poranek z Pyrzowic do Rzymu na lotnisko Ciampino, dodatkowo zeby juz na miejscu się nie kręcić w poszukiwaniu biletów kupujemy dojazd do centrum Rzymu w okolicy dworca Termini cena za bilet w dwie strony 50 zł za osobe, niestety im blizej centrum tym więcej stoimy niż jedziemy, no cóż ...korki
. Na stacji Termini przesiadamy się na pociąg którym dojeżdżamy do stacji Roma Trastavere i szukamy naszego lokum....
uliczka spokojna, cicha
I to na razie tyle dobrych wiadomości bo to co miało być luksusowym apartamentem z wyjsciem do ogrodu okazało sie apartamentem w piwnicy z okropnym fetorem wilgoci i stęchliżny..na zdjęciach na żywo wyglądało to nieżle, natomiast zapach a raczej smród był nie do przyjęcia
Nasi znajomi kategorycznie odmawiają zostania w swoim studio .... postanawiamy więc skontaktowac się z agencją i dojść do jakiegoś kompromisu...poki co jestem wkurzona i wysyłam W...do sklepu , oczywiście od razu znajduje sklep u Michasia z polskimi produktami i polskim Michałem
W oczekiwaniu na telefon z agencji wspomagam się żubrem c.d.n.
Witaj Pumi, zabieram się z Tobą na wyprawę po Rzymie
Oj już sie zatraciłam w Twoim uśmiechu więc czekam na c.d. wędrówki po wiecznym mieście z najpiękniejszą tajską nastką
http://www.followdreams.today/
https://www.facebook.com/followdreams.today/
Ja też chętnie pozwiedzam zwłaszcza w doborowym towarzystwie a lokum faktycznie na zdjęciach wygląda sympatycznie...
"Kto podróżuje ten dwa razy żyje" H. Ch. Andersen
Pumcia, ciekawe co piszesz , bo ja podobnie z Rzymie wylądowałam w suterenie
owszem z oknami ,ale na poziomie chodnika he he
No trip no life
Pumcia
Szadi, nie pitol, bo usiądę Ci na kolanka